Olosuhteiden pakon fiilikset + paljastus jatkosta

Korona, lomautukset ja poikkeusaika tulivat mun ulosotosta pääsyn tielle viime hetkellä. Aluksi se itketti suututti ja turhautti. Nyt tilanteeseen on sopeutunut ja tässä kuussa velat lyheni silti yli 200euroa! Olen siitä tosi tyytyväinen. 

Maksusopimuksissa on tulossa syksyllä kaksi isompaa maksuerää ja jos jatkan näiden lisäksi maksamista tuolla 180e/kk tahdilla, pitäisi viimeinen maksuerä olla viimeistään elokuussa 2022.

Ne jotka seuraavat mua instagramin puolella saattoivat nähdä kun paljastin että penni kerrallaan perhettä kohti tosiaan nyt mennään! 😄 Olen siis raskaana ja jään äitiyslomalle loppukesästä. Näyttää vähän siltä että mahdollisuus keretä töihin edes hetkeksi ennen äitiyslomaa on aika pieni. 

Olen siis alkanut totutella ajatukseen että toi vajaa 5 000e tulee nyt jäämään ulosottoon pidemmäksi aikaa. Jossain vaiheessahan ne saattaa siirtyä perintään takaisin kun maksuja ei kuulu, joten sillon voin kysellä maksusopimusten perään.

Uusissa maksusoppareissa on nyt vaan se ongelma että mun tulot tulee putoamaan entisestään kotiin jäätyäni ja koronan vaikutukset näkyy sieläkin. Jos olisin ollut normaalisti töissä, saisin n.1400e/kk mutta tulen saamaan vain 1000-1100e/kk. Tulojen pienuus johtaa siihen, että ennen kuin edelliset maksusopimukset on hoidettu, en voi ottaa lisää kuukausittaisia kuluja. 

Olen myös miettinyt että kun isoin maksuerä 102,17e/kk mulla on okperinnässä, ja sieltä löytyy myös n.2000e eli lähes puolet noista ulosoton veloista, niin jos sieltä oltaisiin valmiita yhdistämään näitä velkoja samaan sopimukseen samalla kuukausisummalla. Ainakin olen jo lähes kaksi vuotta noudattanut tekemäämme sopimusta joten toivon, että sielä voitaisiin olla valmiita johonkin kompromissiin 😊

Yllättävän positiivisin mielin tällä hetkellä matkalla hyvin hitaasti kohti velattomuutta 😃

Laskin muuten että jos velka lyhenee tästä iäisyyteen 200e/kk, on velat maksettu elo-/syyskuussa 2025 😆 Toivottavasti pääsen takaisin töihin ennen sitä, ja nopeutetaan tätä vuosilla 😅

Ihanaa kevättä sulle! <3

Kommentit

  1. Äippärahan laskenta on vissin muuttunut? Aikoinaan, kun sain lapsen oli mahdollista käyttää edellisen vuoden ansiot perustana, mikäli äippäomaa edeltävinä kuukausina ansiot esim. työttömyyden takia oli olleet pienet. Minäpä olin ollut suurimman osan vuodesta työttömänä, niin tuo oli tosi hyvä mahdollisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nyt tulot katsotaan niin että kuukausi ennen äitiysloman alkua katsotaan tulot 12kk taaksepäin. Eli esim 1.5.2021 Äitiyslomalle jäävän tulot ajalta 1.4.20-31.3.21. Olisi varmasti itselle parempi jos saisin esim vuoden 2020 tulojen mukaan mutta nyt vuoden 2021 olen ollut kokonaan liiton rahoilla :(

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Velat tällä hetkellä

Kuka mitä miten?