Uusi maksusopimus

Nappasin itteäni niskasta kiinni ja lähdin selvittämään noiden ulosoton ulkopuolisten velkojen tilannetta. Intrumilla velkaa n. 1600e ja Brang perinnässä n. 840e. Laskin että jos nuo velat saisin pidettyä poissa ulosotosta, olisi jäljellä enää n. 14kk ulosmittauksia.

Tämän tiedon turvin lähdin pyytämään maksusopimusta intrumilta niin, että maksaisin 14kuukauden ajan 40e/kk ja sen jälkeen kolmessa tai neljässä erässä koko loppusumman kun palkka tulee kokonaisena itselle.

Olin epävarma siitä miten intrumilla reagoitaisiin koska onhan 40e TODELLA pieni kuukausimaksu kun velka on toista tuhatta. Asiakaspalvelija kuitenkin vastasi mulle heti että okei, laitetaan se tolla 40e/kk summalla ja sitten vaan maksat niin paljon ja nopeasti kuin pystyt. Kuluina tuli 30e kertamaksu ja viiden kuukauden jälkeen alkaa kertyä 8e/kk. Varmistin vielä että vaikka sopimus on nyt tehty 49 kuukaudelle ja 44x8e=352e ei noita 8e kuluja tarvitse maksaa kuin siihen asti kunnes velka on maksettu.

Tällä mun maksusuunnitelmalla kuluja tulee siis 30 + 8x13 = 134e.

Oon innoissani koska tämä lyhensi ulosmittausta ainakin kaksi tai kolme kuukautta! Tietysti jännittää ylimääräiset kuukausittaiset kulut mutta täytyy vaan kiristää vielä vähän lompakon nyörejä. Suurena motivaattorina on salainen haave ja toive siitä että saisin vielä tiristettyä ulosottovelat pois ensi kesäksi eli VUODEN päästä 👀 huhh jännittää oikein sanoa edes ääneen!

Noh sitten tämä brang velka 840e. Soitin brangille ja kysyin olisiko mahdollista maksaa 30e/kk vaikka sen 14kk ajan ja sitten loput parissa erässä. Suora vastaus EI. 60euroa on minimi lyhennysvaihtoehto. En uskaltanut suostua siihen koska nyt mennään jo äärirajoilla.

Brangin asiakaspalvelija kuitenkin ilmoitti että koska velka on siirretty ulosotosta syynä että maksuja ei tule sitäkään kautta, ei velka ole nyt lähiaikoina siirtymässä mihinkään. Hän suositteli aloittamaan vapaaehtoiset maksut vaikka sen 30e/kk ja sitten kun tilanne on parempi niin ottamaan yhteyttä jos saataisiin sopimus aikaan.

Nyt en malttaisi odottaa kuukautta että pääsen tekemään uudet laskelmat ja poistamaan nämä velat ulosotto-listalta maksusopimus ja perintä-puolelle ja näkisin mikä tilanne nyt on.

Selvää on ainakin se että ulosotossa mennään reilusti alle 10 000 rajan 😱

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Velkatilanne 09/22

Näkyikö lomarahat ulosoton lyhennyksissä?

Huijari