Yksi askel eteen ja kaksi taakse

Olen kipuillut nyt kirjoittaen tästä velan lyhenemis-tahdista ja arvioidusta ulosoton kestosta. Viisi tekstiä oon alottanut pääsemättä loppuun ja julkaisematta niitä.

Kolme vuotta.

Kolme vuotta vielä tähän tahtiin ulosottoa edessä. Luulin että olisin jo noin puolessa välissä (kaksi vuotta takana) mutta tahti tuntuu lohduttoman hitaalta.

Eilen romahdin täysin. Postissa tuli kirje - perintätoimistosta. 3 000e lisää velkaa matkalla ulosottoon. Laskin sen tarkoittavan noin puolta vuotta lisää ”tuomiooni”.

Velka on tosiaan vielä perintätoimistolla ja mieheni ehdotti jos tekisin maksusuunnitelman. En usko että se auttaisi nyt mitään. Ulosoton jälkeen mulle ei meinaa jäädä rahaa edes vuokran maksuun, näin ollen kuukausierä voisi olla max 50e. Tällä maksusuunnitelmalla maksaisin (ilman korkoja) 5 vuotta velkaa pois! Tässä vaiheessa tietysti ulosottokin olisi jo päättynyt ja näenkin viisaammaksi vaan antaa  tämän velan mennä jonon jatkeeksi ulosottoon.

Eilen mieheni nosti esille myös mahdollisuuden että hän auttaisi minua velkojeni kanssa saatuaan auton ja muita kuukausittaisia kuluja maksettua pois. Jäin miettimään tätä enkä vielä tiedä mitä mieltä olen asiasta. Kyseessä kuitenkin mun omat velat, mutta toisaalta meidän yhteinen tulevaisuus ja jossain horisontissa se haave perheestä.

Mitä mieltä tästä? Onko teillä omia kokemuksia mahdollisesti puolison avusta velkojen maksussa? Laskisinko summia ja maksaisin joku päivä takaisin vai olisiko se sijoitus meidän yhteiseen tulevaisuuteen?


<3

Kommentit

 1. Itse ottaisin avun vastaan etenkin, kun kysymys ei ole mistään jättimäisestä summasta. Varmaan takaisinmaksusta tms. on tärkeää sopia siten, että molemmat ovat samassa käsityksessä siitä, miten se toteutuu.

  VastaaPoista
 2. Itse voisin ottaa puolisolta avustusta jos hän itse ehdottaisi mutta haluaisin maksaa takaisin :) Kyllähän se helpottaisi kun saisi maksaa ilman ulosottoa, luottotiedotkin palautuisi sitten nopeammin.

  VastaaPoista
 3. Mää ottaisin avun vastaan, mutta kirjaisin joka pennin ylös ja maksaisin takaisin. Mun mies ei ole ehdottanut auttavansa, enkä aio sitä häneltä myöskään kysyä.

  Älä masennu siitä, että aikaa kuluu. Itse ollut nyt 3.5v ulosotossa ja reilu 2v edessäpäin. Otan sen silleen, että se on nyt hyvää aikaa opetella elämään pienellä budjetilla ja kerryttää myös pelaamatonta aikaa. Ilman pelaamattomuutta on aivan yks ja sama, onko velkaa ulosotossa 3kk ajalle vai 10 vuoden ajalle, koska pelaaminen söi ainakin mulla kaikki rahat.

  Tsemppiä. Tiiän tuon tunteen kun aika matelee. Mutta kyllä se palkitsee sit lopulta. Itsellä eniten kipuiluttaa se haave siitä lapsesta. Mutta sen aika tulee vielä, pitää vain malttaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Velkatilanne 09/22

Näkyikö lomarahat ulosoton lyhennyksissä?

Ulosotto ohi!! Velkatilanne 10.3.2022