Huijari

Pähkäilen lomarahojen suhteen, viimevuonna kesällä meillä oli vuokranmaksu reilusti jäljessä ja lomamatka edessä. Päädyin vähän kyseenalaiseen ratkaisuun ja anoin vapaakuukauden niin että lomarahoista ei mennyt ulosottoa. Tuntuisi kivalta kesän suhteen tehdä samoin tänä vuonna, jotta olisi varaa tehdä asioita, mutta toisaalta koen sen vääräksi. Plus haluaisin nähdä velan pienenevän taas hieman enemmän lomarahojen ansiosta.

Helppous vs rehellisyys ja vastuunkanto.

Välillä tekis mieli huijata mutta veloista ei pääse huijaamalla.

Nyt kun kirjotin tän teille, tulin samalla melko varmaksi etten pyydä vapaakuukautta. Jännä miten helppo itselle on valehdella. Helppoa syöttää itselle ajatus, että se on mun omaksi hyödyksi, kun itseasiassa se on ihan päinvastoin! :D

Kommentit

 1. Mietin tuota ihan samaa,kun laitoin vapaakuukausihakemuksen. Toisaalta olin hakemuksessa uo:lle rehellinen ja hän kyllä näkee/tietää, että kyseessä on lomarahakuukausi. En tiedä vielä saanko tuota vapaata, pitäisi soitella ulosottoon, kun sieltä tuli soittopyyntö hakemukseen liittyen. Itselläni menoja olisi lähes koko lomarahan verran tiedossa. Jos en saa vapaakk, mies joutuu maksamaan perheen vakuutukset. Jos taas saan vapaan, jää siitä pari sataa extraa, jolloin voisimme viettää haaveillun vkloppureissun Suomessa..ilman vapaata se jäisi väliin. Mikä olisi myös ihan ok.

  VastaaPoista
 2. Minä toisaalta ajattelen, että samalla kun maksaa velkaa pitää myös elää.
  Varmaan taktikoisin jotenkin niin, että saisin vapaakuukaudesta (joka kuitenkin ilmeisesti on sun oikeus) mahdollisimman paljon hyötyä. Laittaisin pientä puskuria tai tekisin jotain sellasta, joka sitten auttaisi jaksamaan maksuja taas vuoden verran.
  Maksaminen on tärkeää, mutta myös se, että pystyy ylläpitämään sen maksukyvyn. Ja se saattaa vaatia joskus sitten myös panostusta henkiseen pääomaan.

  Sinä kuitenkin tiedät itse tässä varmasti parhaiten miten kannattaa tehdä. Ja saahan sen sitten tosiaan myöhemmin anottua, jos ei nyt lomarahakuukautena.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Velkatilanne 09/22

Näkyikö lomarahat ulosoton lyhennyksissä?

Ulosotto ohi!! Velkatilanne 10.3.2022